در مورد تغذیه به طور کلی اطلاعات دقیق و خاصی وجود ندارد و مطالعات انجام شده تا این زمان همگی توصیفی و پیشنهادی بوده است و همینطورهمخوانی زیادی هم بین نتایج مطالعات مختلف وجود نداشته و به همین دلیل براساس آنها نمیتوان با اطمینان دستور غذایی خاصی را به بیماران توصیه نمود.
اما با توجه به این که در بعضی از این مطالعات رژیم غذایی کم چربی و مصرف میوه و سبزیجات با کاهش خطر عود همراه بوده میتوان به بیماران پیشنهاد مصرف چربی کمتر و میوه و سبزیجات بیشتر را داد.
اما باز هم نمیتوان گفت که تغذیه و رژیم حتما موجب کاهش خطر عود سرطان پستان گردد، و این نامشخص است.
به طور کلی ترکیبات آنتی اکسیدان و بعضی ویتامین های خاص مانند ویتامین C، A و ویتامین E میتوانند اثرات ضد سرطان داشته باشند اما تضمینی هم در این رابطه وجود ندارد که استفاده از این مواد حتما مانع بروز سرطان شود و همچنین تاثیر این مواد بر عود سرطان پستان کاملا نامشخص است به همین دلیل توصیه خاصی برای مصرف این مواد وجود ندارد.
همان طور که قبلا گفته شد در بعضی مطالعات نتایجی به نفع تاثیر مثبت مواد غذایی گیاهی بر کاهش عود سرطان پستان دیده شده اما این یافته ها در سایر مطالعات تایید نشدند. به همین دلیل نمیتوان بیماران را از مصرف گوشت قرمز کاملا منع نمود.
در برخی از تحقیقات مصرف غذای کم چربی و مصرف میوه و سبزیجات با کاهش عود سرطان پستان همراه بوده ما تاثیر مصرف مطلق مواد غذایی گیاهی در میزان عود سرطان پستان مشخص نیست.
در واقع مطالعات مختلفی تاثیر مثبت فعالیت ورزشی را بر کاهش عود سرطان پستان نشان دادند اما درمورد میزان این فعالیت توافق مشترکی نیز وجود ندارد.
در مورد نوع فعالیت ورزشی و میزان این فعالیت ها توافقی وجود ندارد و نمیتوان همچنین ورزش خاصی را توصیه نمود. اما به طور کلی فعالیت ورزشی به مبتلایان به سرطان پستان توصیه میشود.
ممنون دوست عزیز