تفاوت سونوگرافی با ماموگرافی

سونوگرافی و ماموگرافی برای بررسی و ارزیابی جزئیات پستان با تشخیص پزشک نجویز میگردد وما در این مقاله به تفاوت سونوگرافی با ماموگرافی میپردازیم:

سونوگرافی چیست:

به نوعی روش تصویربرداری از پستان سونوگرافی میگویند که در آن با امواج فرصوت با فرکانس بالا تصویربرداری انجام میگردد و جزئیات داخل پستان را نشان میدهد و در این روش چون از اشعه ایکس استفاده نمیگردد بسیار کم خطر و امن میباشد به خصوص برای خان های باردار و شیرده  و همچنین این روش برای خانم های جوان که بافت تراکم سینه آن ها کم میباشد مورد استفاده قرار میگیرد.

در زمانی که در پستان توده ایم وجود داشته باشد این تصویربرداری جای دقیق آن را نشان میدهد اما معمولا برای تشخیص دقیق اینکه این توده جامد است یا کیست به همراه ماموگرافی انجام میگردد تا نوع آن مشخص گردد و حتی سرطانی بودن توده محرز گردد.

از سونوگرافی پستان در زمان بیوپسی پستان برای نشان دادن محل دقیق توده به پزشک استفاده میگردد.

در سونوگرافی ممکن است موارد کاذب بیشتری نسبت به ماموگرافی نشان داده شود.

در مواردی که بیمار در پستان خود توده احساس میکند ودر ماموگرافی نشان داده نشده سونوگرافی یک روش تصویربرداری کاربردی است که میتواند جزئیات داخل پستان را نشان دهد.

ماموگرافی چیست:

یکی از روش های تصویربرداری برای بررسی پستان ماموگرافی میباشد که با استفاده از میزان کم و دوز پایین اشعه ایکس انجام میپذیرد. این روش یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری سرطان پستان میباشد و پزشکان توصیه میکنند که ماموگرافی بعد از ۴۰ سالگی سالیانه انجام پذیرد. این روش برای خانم هایی ۴۰سال به بالا که معمولا بافت تراکم پستان آن ها زیاد است انجام میپذیرد.

ماموگرافی در خان های باردار به طور قاطع کاملا ممنوع نیست و ممکن است در بعضی  موارد انجام پذیرد اما در خان های شیرده  تا ۳ماه بعد از قطع شیردهی انجام نمیگیرد و در دوره شیردهی ممنوع است و دلیلش حساسیت پستان ها میباشد.

در دروران شیردهی معمولا از روش سونوگرای استفاده میگردد.

برخلاف باور عموم که میپندارند ماموگرافی با اشعه ایکس است پس سرطانزاست باسد گفت دوز این اشعه ایکس انقدر پایین است که به طور کلی نادیده گرفته میشود ، این روش همانطور که اشاره نمودیم بهترین روش برای بررسی پستان است و ئباید بدانید که سونوگرافی پستان هرگز جایگزین ماموگرافی نمیشود بلکه تکمیل کننده آن است.

مرکز تصویر برداری جردن بهترین مرکز سونوگرافی و ماموگرافی و بیوپسی پستان با پزشک متخصص خانم آماده خدمات میباشد.

بهترین مرکز سونوگرافی و ماموگرافی

بهترین مرکز سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت سونوگرافی با ماموگرافی

در اینجا به تفاوت سونوگرافی با مامو گرافی میپردازیم :

سونوگرافی همانطور که در بالا اشاره نمودیم یک روش تصویربرداری برای خانم های جوان با پستان های کم تراکم ،برای دیدن محل دقیق توده وراهنمای پزشک در بیوپسی همچنین تکمیل کننده ماموگرافی است ، یک پزشک برای تشخیص سرطان سینه هرگز به نتیجه سونوگرافی بسنده نمیکند و از نتیجه ی آن به تشخیص سرطان نمیرسد زیرا  ماموگرافی روش غربالگری برای تشخیص سرطان است و میتوان گفت حتی یک روش تشخیص زود هنگام سرطان پستان. ماموگرافی قادر است که توده یا تومور رو در زمان رشد اولیه زمانی که کوچک هستند شناسایی کند و موجب درمان به موقع آن گردد.

 

البته ناگفته نماند در ماموگرافی هم مانند سایر آزمایش ها خطا وجود دارد و نتیج کاذبی را ارئه دهد که در این مواقع پزشک از سونوگرافی برای بررسی بیشتر استفاده میکند.

پس همانطور که گفتیم تفاوت سونوگرافی با ماموگرافی در روش تشخیص آنهاست سونوگرافی به تنهایی قادر به تشخیص سرطان پستان نیست بلکه به نوعی میتواند در تشخیص سرطان تکمیل کننده ماموگرافی باشد چه بسا ماموگرافی بهترین روش برای تشخیص سرطان پستان میباشد.

گاها به دلیل کم تراکم بودن پستان یا وجود غدد شیری در پستان پزشک  به خانم هایی که دچار موارد مشکوک هستند پیش از ماموگرافی سونوگرافی را تجویز نماید اما برای تشخیص سرطان به نتیجه سونوگرافی بسنده نخواهند کرد.

 

سونوگرافی پستان چیست

سونوگرافی پستان چیست

از دیگر تفاوت سونوگرافی با ماموگرافی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

سونوگرافی تصویربرداری با امواج فراصوت است و به همین دلیل برای خانم های باردار و شیرده کاملا بی خطر و ایمن است اما ماموگرافی با اشعه ایکس انجام میگردد بدین جهت برای این افراد توصیه نمیگردد.

در ماموگرافی  به علت دقیق نشان داردن میکروکلسیفیکاسیون ها نظر قاطع تری میتوان نسبت به خوش خیمی یا بدخیمی داد اما در سونوگرافی تشخیص  افتراق توده های کیستی راحت تر و دقیق تر از توده های سولید یا جامد است.

ماموگرافی تشخیصی در زمانی که بیماری با مواردی مانند توده پستان یا ترشحات پستان به پزشک مراجعه میکند تجویز می گردد.

منبع : https://drhodaee.com/difference-between-mammography-and-sonography/

عکس رنگی رحم و بارداری

عکس رنگی رحم یا هیسترو سالپنگو گرافی یک آزمایش تهاجمی است که با استفاده از نوعی اشعه ایکس خاص از رحم و لوله های رحم تصویربرداری میگردد و در این تست از ماده حاجب استفاده میگردد.

ربط عکس رنگی رحم و بارداری معمولا در این است که این نوع آزمایش در زمانی که شخص دچار مشکل در باروری باشد توسط پزشک توصیه میشود.

مرکز تصویربرداری جردن بهترین مرکز سونوگرافی،ماموگرافی و عکس رنگی رحم با پزشک متخصص خانوم در خدمت شما مشتریان عزیز میباشد.

عکس رنگی رحم و بارداری

همانطور که در بالا اشاره نمودیم هیستروسالپینگوگرافی در خانم هایی که دچار مشکل بارداری هستند انجام میپذیرد ومهمترین کاربرد عکس رنگی رحم بررسی مشکلات و دلایل ناباروری  و یا نازایی می باشد در این آزمایش موارد زیر مورد بررسی قرار میگیرد.

  • باز یا بسته بودن لوله های رحمی و  چسبندگی ها.
  • آیا رحم یا حفره های رحمی دارای جراحت هستند یا خیر؟
  • دلایل سقط های مکرر مورد بررسی قرار میگیرد.
  • موارد غیر طبیعی در رحم مورد ارزیابی قرار میگیرد از جمله توده ها،فیبرو های رحم،چسبندگی و رحم شاخدار.

اما سوال متداولی که وجود دارد ربط و تاثیر عکس رنگی رحم و بارداری میباشد در واقع باید گفت در این روش تهاجمی به دلیل فشاری که ماده حاجب ایجاد میکند موجب میشود که لوله های رحمی بسیاری از افراد که بسته هستند باز گردد و این سبب میگردد بعد از انجام این آزمایش شانس بارداری در افراد بسیار بالا میرود.

عکس رنگی رحم یا هیستروسالپینگو گرافی چه زمانی انجام میگیرد

عکس رنگی رحم یا هیستروسالپینگو گرافی چه زمانی انجام میگیرد

چه زمانی باید عکس رنگی رحم یا هیستروسالپینگوگرافی انجام داد؟

بهترین و درست ترین زمان انجام این آزمایش یک هفته پس از اتمام دوران قائدگی میباشد.

عکس رنگی رحم (هیستروسالپنگوگرافی) دارای چه مزایای میباشد؟

  • عکس رنگی رحم حداقل عوارض بر بدن را دارد زیرا اشعه ایکس آن در بدن باقی نمی ماند و این اشعه دارای کمترین عوارض است .
  • با استفاده از این تصاویر پزشک میتواند در زمان اندکی به دلایل ناباروری برسد.
  • و از مهمترین مزایای آن همانطور که اشاره کردیم تاثیرمستقیم عکس رنگی رحم و بارداری بعد از انجام این آزمایش میباشد.

آیا عکس رنگی رحم درد دارد؟

عکسبرداری رنگی از رحم (هیستروسالپینگو گرافی) دارای درد بسیار جزئی و قابل تحمل  در زمان تزریق ماده ی حاجب و همچنین ورود کانتر به واژن میباشد اما این درد طولانی نیست ، اما امروزه این آزمایش با بیهوشی نیز انجام میگردد و برای خانم هایی که تحمل درد را ندارند این عمل انجام میپذیرد که البته دارای مزیت هایی نیز می باشد از جمله   کاهش انقباض عضلات لگن و همچنین مقاومت رحم در برابر قرار گرفتن وسایل در واژن  در این صورت  با تعداد کمتری عمل عکس برداری رنگی از رحم انجام میپذیرد و سبب  برخورد  کمتر با اشعه ایکس و همینطور کمتر تزریق شدن داروی تزریقی همراه  آن میباشد.

آزمایش غربالگری ژنتیکی قبل از تولد

آزمایش غربالگری ژنتیکی قبل از تولد صورت میگیرد تا والدین از سالم بودن جنین مطمئن شوند. این آزمایشات شامل موارد زیر می باشد:

  • آزمایش ژنتیکی قبل از تولد
  • اختلالات ژنتیکی
  • دو نوع اصلی آزمایش ژنتیکی قبل از تولد
  • انواع مختلف آزمایش های غربالگری ژنتیکی قبل از تولد
  • نمایش سه ماهه اول
  • نمایش سه ماهه دوم
  • نمایش صفحه نمایش سه ماهه اول و دوم
  • آزمایش DNA بدون سلول

تصویر برداری جردن  بهترین مرکز سونوگرافی و ماموگرافی ، بیوپسی با بهترین  پزشک متخصص خانم در خدمت شما میباشد.

آزمایش غربالگری و سونوگرافی بارداری

آزمایش غربالگری و سونوگرافی بارداری

آزمایش ژنتیکی قبل از تولد چیست؟

آزمایش ژنتیکی قبل از تولد به والدین اطلاعاتی می دهد که جنین آنها دارای اختلالات ژنتیکی خاصی است یا خیر.

 

اختلالات ژنتیکی چیست؟

ناهنجاری های ژنتیکی در اثر تغییر در ژن ها یا کروموزوم ها ایجاد می شود. آنیوپلوئیدی شرایطی است که در آن کروموزومهای مفقود یا اضافی وجود دارد. در یک تریزومی، یک کروموزوم اضافی وجود دارد در یک مونوزوم، کروموزومی وجود ندارد. اختلالات ارثی در اثر تغییر در ژن ها به نام جهش ژنتیکی ایجاد می شود. اختلالات ارثی شامل بیماری سلول داسی، فیبروز کیستیک، بیماری Tay-Sachs  و موارد دیگر است. در بیشتر موارد، والدین برای داشتن فرزند سالم باید از ژن یکسان برخوردار باشند.

 

دو نوع اصلی آزمایشهای ژنتیکی قبل از تولد

دو نوع آزمایش پیش از تولد برای اختلالات ژنتیکی وجود دارد:

آزمایشات غربالگری قبل از تولد: این آزمایشات می تواند از ابتلا شدن جنین به آنیوپلوئیدی و چند اختلال دیگر به شما بگوید.

تست های تشخیصی قبل از تولد: این آزمایشات می توانند به شما نشان دهند که آیا جنین شما در واقع دارای اختلالات خاصی است یا خیر. این آزمایشات بر روی سلولهای جنین یا جفت به دست آمده است که از طریق آمنیوسنتز یا نمونه برداری از ویل کوریونی ( CVS ) انجام می شود. آزمایشات تشخیصی ژنتیکی قبل از تولد در این آزمایشات متمرکز است . آزمایش غربالگری و تشخیصی به همه زنان باردار ارائه می شود.

 

انواع مختلف آزمایش های غربالگری ژنتیکی قبل از تولد چیست؟

آزمایشات غربالگری می تواند خطر ابتلا به کودک با اختلالات خاص را به شما بگوید. آنها شامل غربالگری حامل و آزمایش غربالگری ژنتیکی قبل از تولد هستند:

غربالگری حامل بر روی والدین با استفاده از نمونه خون یا نمونه بافتی که از داخل گونه صورت گرفته است انجام می شود. این آزمایشات برای یافتن اینکه آیا فرد حامل ژن برای برخی از اختلالات ارثی است استفاده می شود. غربالگری حامل می تواند قبل یا در دوران بارداری انجام شود.

 

آزمایشات غربالگری ژنتیکی قبل از تولد از خون مادر و یافته های حاصل از معاینات سونوگرافی می تواند جنین را بدون بیهوشی غربال کند. نقص مغز و ستون فقرات به نام نقص لوله عصبی  ( NTD ) و برخی از نقایص شکم، قلب و ویژگی های صورت و … در این آزمایشات انجام می شود. اینها شامل غربالگری سه ماهه اول، غربالگری سه ماهه دوم، غربالگری سه ماهه اول و دوم ترکیبی و آزمایش       DNA  بدون سلول است.

 

تصویربرداری جردن با پزشک متخصص خانم

تصویربرداری جردن با پزشک متخصص خانم

 

غربالگری سه ماهه اول چیست؟

غربالگری سه ماهه اول شامل آزمایش خون زن باردار و معاینه سونوگرافی است. هر دو آزمایش معمولاً بین ۱۰ هفته تا ۱۳ هفته بارداری انجام می شوند .آزمایش خون سطح دو ماده را اندازه گیری می کند.

 

معاینه سونوگرافی که یک غربالگری شفاف نامیده می شود ، ضخامت یک فضای در پشت گردن جنین را اندازه می گیرد. اندازه گیری غیر عادی به معنای افزایش خطر ابتلا جنین به سندرم داون ( تریزومی  ۲۱ ) یا نوع دیگری از آنیوپلوئیدی است. همچنین با نقایص جسمی قلب، دیواره شکم و اسکلت ارتباط دارد.

 

غربالگری سه ماهه دوم چیست؟

غربالگری سه ماهه دوم شامل آزمایش های زیر است:

آزمایش “چهار” یا “چهارگوشه”، سطح چهار ماده مختلف را در خون شما اندازه گیری می کند. صفحات نمایش چهارگانه برای نشانگان داون، سندرم ادواردز ( تریزومی ۱۸ ) و NTD بین ۱۵ تا ۲۲ هفته بارداری انجام می شود.

 

معاینه سونوگرافی بین ۱۸ تا ۲۲ هفته از بارداری بررسی می شود که نقایص عمده جسمی مغز و ستون فقرات، ویژگی های صورت، شکم، قلب و اندام را انجام می دهد.

 

نمایش غربالگری سه ماهه اول و دوم چیست؟

نتایج حاصل از آزمون های سه ماهه اول و دوم را می توان به روش های مختلفی ترکیب کرد. نتایج آزمون ترکیبی دقیق تر از یک نتیجه آزمون واحد است. اگر غربالگری ترکیبی را انتخاب می کنید، به خاطر داشته باشید که نتایج نهایی اغلب تا سه ماهه دوم در دسترس نیست.

 

آزمایش DNA بدون سلول چیست؟

DNA  بدون سلول مقدار کمی DNA است که از جفت به جریان خون یک زن باردار منتقل می شود.   DNA  عاری از سلول در نمونه خون زنان می تواند برای سندرم داون، سندرم پاتائو ( تریزومی ۱۳ ) ، سندرم ادواردز و مشکلات تعداد کروموزومهای جنسی مورد بررسی قرار گیرد. این آزمایش با شروع از ۱۰ هفته بارداری قابل انجام است. برای رسیدن به نتایج حدود ۱ هفته زمان لازم است. نتیجه آزمایش DNA  بدون سلول مثبت باید توسط یک آزمایش تشخیصی با آمنیوسنتز یا CVS دنبال شود.