اگر پزشک به شما گفته است که در پستان فیبروبنوما دارید ، دچار وحشت نشوید. این سرطان نیست.

این توده ها یکی از شایع ترین توده های سینه در زنان جوان است. بسیاری اوقات ، بدون درمان ، کوچک می شوند و از بین می روند. در موارد دیگر ، پزشکان می توانند آنها را حذف کنند.
  • فیبروآدنوم چیست؟

فیبروآدنوم یک توده در پستان است که خوشخیم بوده و معمولا باعث افزایش خطرابتلا به سرطان پستان نمی گردد.

 بر خلاف سرطان پستان ، که به مرور زمان بزرگتر می شود و می تواند در اندام های دیگر گسترش یابد ، یک فیبروآدنوم در بافت پستان باقی می ماند.

آنها بسیار کوچک هستند اندازه آنها فقط ۱ یا ۲ سانتی متر است. برای آنها بسیار نادر است که از ۵ سانتیمتر بزرگتر شوند.

معمولاً فیبروآدنوما هیچ دردی ایجاد نمی کند. مثل سنگ مرمر خواهد شد که در زیر پوست شما حرکت می کند. شما ممکن است بافت را محکم ، صاف یا لاستیک توصیف کنید. در برخی موارد ، شما حتی قادر به احساس آن نیستید.

 

  • چه کسی فیبروآدنوما را می گیرد؟

این بیماری بسیار شایع است. حدود ۱۰٪ از خانم ها یکی از این توده های سینه را دارند که اغلب بدون آنکه بدانید. آنها بیشتر در زنان بین ۱۵ تا ۳۵ سال یا در دوران بارداری و شیردهی ظاهر می شوند. برخی محققان دریافته اند که زنانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند ، احتمال ابتلا به فیبرونونوما را دارند. بیشتر زنان فقط یک مورد دارند. اما حدود ۱۰٪ تا ۱۵٪ از زنانی که به آنها مبتلا می شوند بیش از یک یا همزمان یا با گذشت زمان دارند.

  • علائم فیبروآدنوما چیست؟
از آنجا که آنها معمولاً بدون درد هستند ، ممکن است متوجه نشوید که وقتی در حمام هستید یک توده احساس کنید. در موارد دیگر ، پزشک ممکن است آن را در ماموگرافی یا سونوگرافی پیدا کند. بر خلاف سرطان پستان ، فیبرونوما باعث ایجاد ترشح نوک سینه ، تورم ، قرمزی یا سوزش پوستی در اطراف پستان نمی شود.

معمولا در ۲۰ درصد موارد متعدد است.

  • در معاینه چه خصوصیتی دارد؟

هنگام معاینه از جای خود حرکت میکند و کمی جا به جا میشود. حدود کاملا مشخصی دارد و نسبتا سفت است. و معمولا در ۲۰ درصد موارد متعدد است.

  • انواع فیبرودنوما چیست؟

چند نوع مختلف وجود دارد:

 ساده: وقتی در زیر میکروسکوپ مشاهده می کنید ، همه آنها یکسان به نظر می رسند.

 پیچیده: اینها بزرگتر هستند و تمایل دارند تا زنان پیر را تحت تأثیر قرار دهند. آنها ممکن است سلولهایی داشته باشند که به سرعت رشد می کنند.

 نوجوان: اینها رایج ترین نوع توده پستان است که در دختران و نوجوانان بین ۱۰ تا ۱۸ سال وجود دارد. آنها می توانند بزرگ شوند اما به مرور زمان کوچک می شوند. برخی ناپدید می شوند. 

غول پیکر: آنها می توانند به بزرگتر از ۲ اینچ رشد کنند. ممکن است لازم باشد که آن را برداشته و بر روی آن فشار داده یا جایگزین سایر بافت های پستان شود.

علائم فیبروآدنوما

علائم فیبروآدنوما

  • علت بروز فیبروآدنوما چیست؟

تاکنون علت آن ناشناخته مانده است و ریشه در زمینه های مادرزادی نیز ندارد.

پزشکان نمی دانند چه چیزی باعث آنها می شود. آنها ممکن است به تغییر سطح هورمون ها مربوط باشند ، زیرا اغلب در دوران بلوغ یا بارداری ظاهر می شوند و پس از یائسگی از بین می روند.

 

  • در برخورد با فیبروآدنوما چه باید کرد؟

در مرحله اول باید نوع آن تشخیص و تایید گردد و تنها روش تشخیص فطعی آن نمونه برداردی ویا برداشتن کل آن است.

 

  • آیا میتوان نمونه برداری انجام نداد؟

درمواردی که در معاینه و تصویربرداری تشخیص داده شود و اثبات گردد وهیچ شک دیگری وجود نداشته باشد میتوان برای مدت کوتاهی ( ۳ – ۶ ماه ) آن را تحت نظر گرفت و پس از این دوره باید دوباره معاینه و تصویربرداری انجام شود.

 

  • آیا لازم است پس از تشخیص، فیبروآدنوما خارج شود؟

خیر، در صورت تایید و تشخیص فیبروآدنوم به وسیله نمونه برداری دیگر نیازی به برداشتن توده نخواهد بود.

 

  • بهترین روش نمونه برداری کدام است؟

نمونه برداری به روش core زیر هدایت سونوگرافی

 

  • روش های درمانی کدامند؟

معمولا نیازی به برداشتن نیست اما در صورت نیاز به درمان، برداشتن به روش جراحی، تخریب با کرایو و برداشتن به روش vacuum assisted روش های استاندارد هستند. برداشتن جراحی روش اصلی است و روش vacuum assisted برای فیبروآدنوماهای زیر ۲ سانتی متر قابل استفاده است. قبل از روش های غیر جراحی باز بیوپسی به روش core ضروری است.

 

  • آیا لازم است هر ۶ ماه سونوگرافی انجام شود؟

در صورتی که جراحی انجام نگردد تحت نظر گرفتن توده به مدت ۱ تا ۲ سال توصیه میگردد ولی بیشتر از این دوره ضروری به نظر نمی رسد.

https://drhodaee.com/%d9%81%db%8c%d8%a8%d8%b1%d9%88%d8%a2%d8%af%d9%86%d9%88%d9%85/